dimecres, 27 de juny del 2012

Sant Pere de Riudebitlles es queda sense subvenció del Fons Feder pel projecte del Palau dels Marquesos de Llió



Només han estat concedides les subvencions a cinc dels setze projectes de la vegueria Penedès que s’havien presentat a la darrera convocatòria dels Fons Feder de la Unió Europea.
El Diari Oficial de la Generalitat del dimecres 20 de juny publicava el llistat de projectes que s’havien presentat a la darrera convocatòria dels fons Feder de la Unió Europea que han estat acceptats i els que han estat rebutjats. I dels setze projectes de l’àmbit de distribució de La Fura que s’hi havien presentat, tan sols cinc han estat agraciats amb l’ajut. La decisió de qui havia de rebre subvenció i qui no era competència de la Generalitat. El Feder pagarà el 50% del cost de cada projecte.
El projecte quantitativament més important que ha rebut ajut Feder és el de l’Espai Joan Amades-Les Deus de Sant Quintí de Mediona, pressupostat en 911.028,44 euros i subvencionat en 455.514,22 euros. El segueix la rehabilitació de les cobertes de l’ala nord i de llevant del castell-convent de Penyafort, impulsat per l’Ajuntament dels Monjos (que n’és el propietari), amb un pressupost de 635.590,10 euros i un ajut de 317.795,05 euros. El tercer pressupost més elevat que ha estat acceptat és el de convertir el far de Vilanova en un centre d’interpretació i acollida turística (527.690,04 euros de pressupsot, 263.845,02 de subvenció). També ha rebut ajut Feder el projecte de desenvolupament turístic de Sant Cugat de Sesgarrigues (pressupost de 421.314,20 euros, ajut de 210.657,10 euros), consistent en l’adequació d’espais municipals com a punts d’informació del municipi, la millora de la senyalització del municipi, l’ús de les tecnologies de la informació per promocionar-se turísticament, la restauració d’una Fresquera ubicada a la plaça de l’Església i la creació d’un centre d’interpretació de la mateixa. Finalment, el darrer projecte subvencionat, amb 208.702,82 euros, sobre un pressupost de 417.405,64, és el de museïtzació i millora de l’accessibilitat del castell de Calafell.
Els projectes que no han estat agraciats amb subvenció Feder, i que en alguns casos la seva execució pot estar-hi molt condicionada, són la remodelació del casc antic de Canyelles; la recuperació de la masia de Can Balaguer (Castellet i la Gornal) per destinar-la a centre de formació forestal; la segona fase de la pista polivalent de Pontons; la rehabilitació de la sala de la Societat Cultural Hortonenca, a Sant Llorenç; el pla de desenvolupament del conjunt monumental de Sant Martí Sarroca; la rehabilitació del Palau dels Marquesos de Llió, a Sant Pere de Riudebitlles; el projecte de construcció de la nova biblioteca i arxiu municipal a l’edifici de les antigues escoles Vilarnau, de Sant Sadurní; nous equipaments, noves eines de comunicació i reobertura de les instal·lacions del Palau Reial del Vinseum, a Vilafranca; el desenvolupament del pla director per a la protecció i conservació de l’església de Santa Magdalena, del Pla del Penedès; el sender de la Via Augusta al seu pas per l’Alt Penedès (projecte del Consell Comarcal); i el programa actuació de depuració d’aigües residuals nuclis de Cantallops i Ca l’Avi (Subirats).

noticia publicada a www.lafura.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ostres quina llàstima!!! Amb les vegades i vegades que l'alcalde ha anat a treballar aquesta subvenció, i amb els fils que ha mogut!!! Una altra vegada serà.

A Sant Quintí els ha sortit bé eh?