diumenge, 17 de juny del 2012

COMUNICAT DE PREMSA DE L'OPOSICIÓ EN BLOC A L'AJUNTAMENT DE ST. PERE DE RIUDEBITLLES. PSC-GiR, ERC I CUP


L'alcalde Sixto Moreno justifica les seves actuacions i no considera que hagi fet res malament

En el ple extraordinari convocat per l'oposició de Sant Pere de Riudebitlles, el govern de CIU tira pilotes fora per la gestió d'aquest primer any de legislatura

En un ple més relaxat del que en un primer moment semblava que havia de ser, l'alcalde Sixto Moreno i la resta de govern de CIU van donar explicacions sobre els diferents punts de l'ordre del dia que l'oposició havia demanat. El primer, el dels pressupostos. Segons el regidor d'Hisenda, en les properes setmanes es presentarà una proposta de pressupost i que no s'ha fet abans perquè CIU lligava l'aprovació a un possible pacte de govern cosa que finalment no s'ha concretat amb cap partit polític. Referent a aquest aspecte, els diferents grups a l'oposició recordaren que la predisposició per fer un pressupost realista i obert era real però que el govern no havia concretat res. Que la responsabilitat de presentar una proposta a partir de les idees aportades pels diferents grups era del govern i que no hi havia hagut cap moviment en aquesta direcció per part de CIU.

L'alcalde no considera que estigui mal fet haver abocat runes en el terreny municipal

Malgrat això, també assegura que no ho tornarà a fer per evitar que l'oposició convoqui més plens extraordinaris per temes com aquests. Va presentar, així mateix, una dossier amb les suposades factures del cost de moviment de la runa a un abocador controlat que, ara, una comissió haurà de decidir si són o no justificatives. Igualment, en el ple es va aprovar obrir un expedient per comprovar que la runa hagi estat retirada i que, en cas contrari, es reclamarà que l'empresa de l'alcalde, SIXMOR S.L., pagui el cost de retirada de la runa i de neteja del terreny.

Pel que fa a les irregularitats en el pagament de connexió d'una claveguera particular, l'alcalde justifica el tracte amb els veïns malgrat que en el seu moment van enganyar a l'Ajuntament

Segons el govern, l'error d'un dels tècnics de l'Ajuntament en determinar la ubicació de la claveguera principal justifica que ara el poble pagui part de les obres. L'oposició recordà a l'alcalde, però, que els veïns van rebutjar entrar dins del projecte d'arranjament del clavegueram com la resta del sector perquè ja gestionaven les aigües brutes amb mitjans propis, cosa que es va demostrar falsa en el moment que l'ACA va reclamar que aturessin l'abocament de residus al torrent. Malgrat això, per l'oposició, ara es premiarà aquesta actitud amb un tracte preferent.

El govern diu que ara sí que convocarà la comissió de Serveis Personals

L'últim punt de l'ordre del dia era la necessitat de convocar aquesta comissió per tal de fer front a la situació econòmica de moltes famílies. L'oposició va reclamar al govern que fes alguna cosa no només per actuar davant les urgències sinó també per la creació de llocs de treball i de dinamització econòmica del municipi. El govern no va concretar cap actuació tot i que assegurà que en les properes setmanes convocarà, finalment, la comissió.