diumenge, 3 de juny del 2012

Manca de confiança en l'Alcalde

Definitivament el
PSC-GiR hem decidit no pactar amb CiU la nostra entrada al govern municipal, un govern que porta un any incapaç de sumar acords i consensos amb la resta de partits que actualment estem a l’oposició.
Són variats els motius que justifiquen la nostra decisió però el principal és la
manca de confiança amb la forma d’actuar de l’Alcalde ja que darrerament ha pres unes decisions que al nostre entendre són injustificades.
Ara fa 1 any
que per decisió unilateral de l’Alcalde es va decidir asfaltar un tram del carrer Sant Sadurní de forma gratuïta provocant un greuge amb la resta de veïns de tot el poble que han pagat durant els darrers 30 anys amb contribucions especials totes les obres d’urbanització dels seus carrers. A més va ser una decisió presa sense consultar-ho als 5 regidors del PSC-GiR que llavors érem el grup majoritari al Consistori, i que vam trobar-nos les màquines treballant sense saber-ne res de res a dos mesos de les eleccions.
Teníem clar que actuacions com aquesta i d’altres que van succeir no es podien repetir si volíem entrar a govern. Per nosaltres la transparència i tractar igual a tots els riudebitllencs/ques en les seves peticions són pilars bàsics de l’actuació d’un alcalde. Qui representa el càrrec d’Alcalde ha de donar exemple amb la seva actuació dia rere dia.
Doncs bé, quan a principis del mes d’abril estàvem a punt d’arribar a un acord de govern, tot i que la confiança mai ha estat plena amb l’Alcalde Sixte Moreno, un seguit d’actuacions explicades en els articles que segueixen aquest, ens han demostrat que no ha canviat res de res del seu tarannà i que en ocasions les decisions es prenen com si l’Ajuntament fos part de l’empresa privada de l’Alcalde o per fer "pressumptes" favors a persones de forma injustificada amb els diners de tots els riudebitllencs/ques.
Per tant seguirem treballant des de l’oposició i continuarem sent exigents en la gestió dels recursos municipals.