diumenge, 1 de maig del 2011

Per circular gratuïtament per l’AP-7 entre Sant Sadurní i Gelida s’ha d’utilitzar el telepeatge, però no és necessari per anar a Vilafranca

Des de fa uns dies, ja està en servei el nou sistema de peatge tancat a l’AP-7 entre Martorell i Vilaseca-Salou que, a partir d’ara, inclou els nous peatges de Sant Sadurní, Gelida i Vilafranca. Per bé que inicialment Abertis havia informat que per gaudir de la gratuïtat en els moviments interns entre els peatges de l’Alt Penedès (Gelida, Sant Sadurní i els tres de Vilafranca) era necessari utilitzar com a modalitat de pagament el sistema dinàmic de telepeatge, a l’hora de la veritat el Via-T només és necessari per anar o venir de Gelida, un trajecte del qual es fa càrrec econòmicament la Generalitat.

En canvi, per viatjar entre Sant Sadurní i Vilafranca, al tractar-se d’un recorregut pactat amb el Ministeri de Foment i que ja era gratuït, es pot agafar el tiquet a l’entrada i lliurar-lo a la sortida sense haver de pagar res, encara que també es pot utilitzar el telepeatge per anar més ràpid, igualment sense cap cost. Pel que fa al tram entre Sant Sadurní i Martorell, així com el tram Sant Sadurní-Molins de Rei, a partir d’ara els ciutadans de Sant Sadurní pagaran el mateix preu que la resta i, per tant, deixaran de tenir el descompte especial que va pactar en el seu moment Xarxa Viària i el Ministeri de Foment, segons el qual era obligat disposar d’un teletac exclusiu.

Des de Foment es considera que ara no cal mantenir aquest descompte perquè l’existència de les noves estacions de peatge permet pagar en funció del nombre de quilòmetres de cada recorregut. Si fins ara, el recorregut Sant Sadurní-Martorell tenia un cost de 2 €, ara serà d’1 € per a tothom. De la mateixa manera, el tram Sant Sadurní-Molins de Rei passa de 3,55 € a 2,15 per a tots els usuaris.

Una de les principals novetats d’aquest nou sistema és la millora dels moviments circulatoris entre Sant Sadurní i Gelida. A partir d’ara ja no serà necessari passar per la vella carretera de corbes i els conductors que ho desitgin podran utilitzar l’autopista sense cap cost per fer aquest recorregut.

A destacar que amb l’entrada en funcionament d’aquest nou sistema de peatge tancat implicarà la supressió de les barreres del Mediterrani, el Vendrell, Tarragona i Hospitalet de l’Infant. D’aquesta manera, els vehicles podran circular des de Barcelona fins a València i Saragossa sense haver de fer parades. (noticia apareguda a www.penedesdigital.cat)