dimecres, 3 de febrer del 2010

BONS PROGRESSOS AMB LA PLAGA DELS COLOMS


El 2008 es va fer una campanya intensiva de control d’aquesta plaga que va donar prous bons resultats i ens va permetre reduir fortament la presència d’aquests animals al nostre poble. La feina es va concentrar en la zona del Barri Vell i la nau de l’empresa Palets Penedès. Es varen capturar al voltant d’uns 350 individus.

En acabar el 2009 ens varem adonar que especialment al Barri Vell, la població havia tornat a augmentar. Es va fer algun intent de captura al Pati del Mossen, on habitualment, sobre tot després de les hores del pati de l’Escola Estel, es concentraven un bon nombre d’aquests animals, però sense gaire bons resultats. Fins que un dia vàrem descobrir amb l’empresa que se n’ocupa, que al corronet del Catequístic, per tot arreu d’aquell mur on es troba Cal Boter, estava ple de coloms a les nits per dormir, més de 30 en vàrem comptar un dia. Es va parlar amb els actuals propietaris de Cal Boter per tal de que ens deixessin instal·lar una gàbia a les golfes de la casa, on sembla ser, fa temps quan la finestra era oberta, els coloms tenien costum de descansar a les nits. Cal agraïr la total col·laboració dels propietaris de Cal Boter, ja que des del primer moment ens van donar tot el suport que vàrem necessitar.

Així doncs, a mitjans de desembre es va instal·lar en aquest indret una gàbia amb una menjadora automàtica i dos colomins que fan de reclam per als individus a atrapar. Primer es deixa la gàbia amb la porta oberta, permetent l’entrada i la sortida dels coloms, i al cap d’uns dies, quan ja s’han acostumat, s’acciona un mecanisme que permet l’entrada però no la sortida. L’èxit ha ultrapassat totes les expectatives, i us dono a continuació les quantitats de coloms atrapades:

24 de desembre 39 coloms
21 de gener 31 coloms
24 de gener 38 coloms
01 de febrer 36 coloms

Total de coloms capturats en menys d’un mes i mig 144.

L’operació encara no ha acabat i la mantindrem mentre es mantingui el nivell de captures.

Donat el bon funcionament d’aquest sistema, si es detecta una concentració elevada de coloms a algun punt del poble i podem comptar amb la col·laboració d’algun veï de la zona tal com han fet els propietaris de Cal Boter, seguirem el mateix procediment de captura. Agrairem la informació ciutadana al respecte, dirigida a la Regidoria de Medi Ambient, bé a les oficines municipals per escrit o per telèfon.

Carles Rovira
Regidor de Medi Ambient
GIRiudebitlles

2 comentaris:

Unknown ha dit...

When you use COACH to AVI converter you will be able to find out the benefits that one gets by having all of your COACH DVD movies onto a hard drive. You can go on to protect COACH DVD COLLECTION from being overly used or scratched and also ensure that you have a copy of your favorite movie on your mobile device. This will allow you to go ahead and watch it whenever you want to


daidaihua are considered to be best in the market. You must always buy the lida daidaihua from the our website. You can also buy lida from us. With the use of the lida slimming and the weight loss programs you can easily reduce your body weight. slimming capsule would not target any particular body part but would reduce the fat from all over the body. So buy slimming capsules now.

Unknown ha dit...

I know that louis vuitton handbags and other designers may have their bags and stuff priced a little too much than the other available Louis vuitton bags that is made affordable and available in the market but what I am after is the quality of louis vuitton . They happen to make the sturdiest ones in the market since lv specializes in making trunks, leather goods, accessories, watches and other jewelry.