diumenge, 15 de març del 2009

Plataforma veïnal: aquest conte ja ens l'han explicat



Torna l'apocalipsis, si senyors, i les 7 plagues. Fa més de 3 anys (Octubre 2005), el "Grup de veïns" profetitzava la construcció de 500 vivendes en 2 anys i que seriem 3.600 habitants. Ho haveu vist?

Per tant, podem dir que aquest conte ja ens l'han explicat. Ara Sant Tornemi?

Reproduïm l'article publicat pel "Grup de Veïns" al 3 de vuit, el dia 28 d'octubre del 2005.

Calculen que el creixement urbanístic suposarà passar de 770 a 1.240 habitatges en els propers dos anys

SANT PERE DE RIUDEBITLLES

E.Boher

Aquest diumenge a les 6 de la tarda, l’edifici de les Escoles Velles de Sant Pere de Riudebitlles acollirà una reunió veïnal sobre el futur urbanístic del municipi. Un grup de riudebitllencs preocupats per l’increment de l’activitat de construcció al poble han convocat la trobada, amb l’objectiu “d’informar, recollir l’opinió dels veïns i mobilitzar-se per demanar que l’Ajuntament s’expliqui públicament”. Segons ha explicat un portaveu del grup veïnal al 3d8, “davant la falta d’informació per part de l’Ajuntament i per una demanda creixent”, han cregut convenient fer una anàlisi de la situació urbanística de Sant Pere de Riudebitlles “des del punt de vista més objectiu”. Aclareixen que darrera la convocatòria no hi ha cap partit polític i lamenten el que consideren una política de “fets consumats” per part de l’Ajuntament: “no s’ha informat el poble del que s’estava aprovant i cada dia veiem més grues de constructores de fora del Penedès”. S’ha fet un recull del nombre total d’habitatges de nova construcció als quals l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles ja ha atorgat la llicència d’obres i de tota la informació sobre la previsió de noves vivendes dels projectes immobiliaris, on els terrenys ja estan comprats pels promotors, així com del nou projecte d’urbanització de la zona coneguda com el torrent de la Baieta. Segons aquesta informació, calculen que es podrien construir “fins a 212 habitatges en dos anys, als quals caldria sumar les 304 del sector B1 del torrent de la Baieta. Per tant, un total de 516 que ultrapassaran les necessitats de creixement natural del poble”. El grup de veïns convoca la reunió de diumenge davant les perspectives de creixement del nombre de vivendes de Sant Pere de Riudebitlles que “pot passar de les 770 que té actualment, a tenir-ne 1.274 i sense que hi hagi constància d’estudis realitzats des de l’Ajuntament per determinar l’impacte d’aquest creixement urbanístic”. Concretament, exposen que aquest any 2004 s’han concedit llicències d’obra per construir 109 habitatges de nova planta, de les quals 14 són unifamiliars i la resta, plurifamiliars. Calculen que en poc temps, podrien crear-se 103 habitatges més a les promocions de la plaça de la Creu de la Missió, 50 vivendes a la unitat d’actuació entre el carrer Montserrat i el carrer Nou, i la construcció de 18 vivendes més al carrer Canigó i al carrer del Sol.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Carta al Jesus,

Jesuset de la meva vida, no sé si ets nen com jo, però el que si que et puc dir és que aquest tema ja no ens l'empassem, que no surt el vostre nom, però hi sou al darrere de totes aquestes activitats, i a més és normal, és el vostre electorat, que som un poble petit (encara, malgrat la plaga bíblica del B1) i sabem tots qui som i on som. Per tant, tot i que ni participeu en l'organització, són "els vostres". Encara no us en heu adonat que no us surten bé aquestes tàctiques? En fi, aquests nois del GIR i de la resta de grups que governen l'ajuntament, amb una oposició així, no cal amoinarse gaire, ho tenen molt fàcil.

Anònim ha dit...

millor que contractin el mag Felix, perquè ells, no dan pie con bola, tu.

Anònim ha dit...

aquest canvi de nom, a plataforma veïnal, és pel FRACÀS del grup de veïns, no? Les urnes ja van dictar sentència, el grup de veïns&ERC van obtenir uns resultats electorals ridiculs, per tant a l'oposició. Ara tornen a tocar la mateixa canço?

Anònim ha dit...

Doncs parlant de fracàs, el de l'acte d'avui, només una trentena de persones, tot i l'actuació estelar del cantautor comarcal. "Eo, eo, eo, esto es un chorreo...". I aquest cop els d'ERC no podran dir que no sabien res, que hi havia la flor i la nata del partit. Vet aquí un poble on hi havia un grup a l'oposició...

Anònim ha dit...

És boníssim recordar l'escrit del Grup de Veïns de fa dos anys. Sort que les coses queden escrites!!!

Sé que hi ha gent nouvinguda que potser es pensava que aquí era un poblet de vinyes i cabretes, però som molts riudebitllencs que volem tornar a Sant Pere la solera i el lideratge que tenia. Volem habitatges i volem indústria.

Felicitats per un POUM valent i racional.

Espero que el govern no li tremoli el pols i acabi la feina pel bé del nostre poble.

Anònim ha dit...

hi ha alguns nouvinguts tant frikis, que un dia voldran prohibir el retoc de les campanes de l'esglèsia, i perquè ja no tenim ramats de bens, que sino també ens els voldrien prohibir.

Si volen un poble de pessebre, sempre tindran Rupit.

Anònim ha dit...

soc de sant pere de tota la vida i la merda de campanes del mosen d´ara
molesten.Cuan les tocava el campaner no molestaven però ara so escandaloses,i potser si que es tindria de fer alguna cosa pasen del decivel.

Anònim ha dit...

soc de sant pere de tota la vida i la merda de campanes del mosen d´ara
molesten.Cuan les tocava el campaner no molestaven però ara so escandaloses,i potser si que es tindria de fer alguna cosa pasen del decivel.