divendres, 3 d’abril del 2009

La realitat industrial i el nou POUM

PSC-GIR-CiU Informen

El nou POUM aposta decididament per una nova zona industrial pel municipi. A dia d’avui si una empresa mitjana o gran volgués instal·lar-se a Sant Pere no tindria cap opció de trobar un terreny adequat.

El pas de la C-15 (eix Manresa-Igualada-Vilafranca-Vilanova) al límit de ponent del terme municipal i la presència d’una sortida d’aquesta via en aquest punt són condicions molt favorables per a la concentració de l’activitat industrial.
El nou POUM també fa una previsió pel cinturó de ronda que en un futur haurà de treure el trànsit pesat del centre del poble. La construcció del cinturó correspondrà en el seu moment a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat de Catalunya, però el POUM ja preveu aquesta infraestructura com a vital per a la futura ordenació del municipi.

Taula comparativa de l’oferta de sòl industrial a la vall del riu Bitlles

MUNICIPI Sòl industrial disponible Llocs de treball potencials( 76m2/lloc)
Mediona 17,52 hectàrees 2.305
Sant Pere 1,64 hectàrees 216
Sant Quintí 9,33 hectàrees 1.228
Torrelavit 5,45 hectàrees 718


Sant Pere és el municipi amb menys sòl industrial disponible de tots els pobles de la conca del Bitlles a molta distància de la resta.

A Sant Quintí de Mediona cal sumar-hi a les 9,33 hectàrees que actualment disposa, 14,28 hectàrees que preveu el nou POUM de Sant Quintí en fase d’aprovació inicial. En total disposaria de 23,5 hectàrees.

Sant Pere de Riudebitlles tot i la seva marcada tradició industrial només disposa de 1,64 ha (16.400 m2) de terreny industrial que permetrien com a màxim la instal·lació de naus similars a la de la Plana d’en Soler. És a dir, el futur industrial del poble passa perquè el POUM doti un espai suficient per a l’ampliació de la zona industrial.

L’actual oferta de sòl industrial del poble està totalment esgotada. Aquesta mancança pot significar de ben segur, la pèrdua d’oportunitats de localització de noves activitats econòmiques al terme municipal.

Com pot ERC afirmar que amb 1,64 hectàrees de sòl ja en tenim suficient pel futur de la indústria al nostre municipi? De veritat volen que Sant Pere pugui oferir llocs de treball?

El nou POUM qualifica 13,75 ha de nou sòl industrial, al qual s’atribueix una edificabilitat bruta de 0,5 i, per tant, un potencial de 68.789 m2 de nou sostre destinat a activitats productives. El nou espai enllaça el polígon de Sant Quintí, el polígon dels Vinyets i la zona industrial de les Toeses.

El POUM preveu la protecció del rec amb una franja de 10 metres.


SÍ A MÉS SÒL INDUSTRIAL - SÍ A LA PROTECCIÓ DEL REC
SÍ A RECUPERAR LLOCS DE TREBALL PER SANT PERE!

5 comentaris:

RE: Per ERC la gent gran és 1 prioritat ha dit...

Curiosa la carta al 3devuit, de la Sra.Travesset, mare del Sr.Fuentes,membre destacat de ERC.

Fent un simil, aquesta carta seria lo mateix que : una carta a La Vanguardia de la mare del Sr.Iceta,felicitant al Sr.Montilla, per haver inaugurat el tunel de Bracons.... ho enteneu oi? seria ridicul, oi? a ningu se li ocurriria fer-ho, oi?

Xicots, vosaltres que feu tantes estadistiques, podrieu estudiar aquest cas i contestar-me varies preguntes...per exemple...

Quantes places tindrà aquest centre de Torrelavit?

Tindran els avis de Sant Pere, places reservades i garantides en aquest centre de dia? o només si no s'ocupen pel avis de Torrelavit?

Si poden tenir acces, persones de fora de Torrelavit, perquè no fer-lo a Sant Pere, situat al centre de la Conca del Bitlles, essent la població amb més habitants de la Conca, i per tant, també amb més habitants de + de 65/75 anys, i amb un index d'envelliment molt semblant al de Torrelavit?

Que es fagi a Torrelavit, ho trobo molt bé, genial, ara que ERC de Sant Pere,ens ho venguin com un triomf pels habitants de Sant Pere de Riudebitlles, ho trobo ridicul.

Espero les vostres noticies...i endavant amb el nou POUM.

Anònim ha dit...

Ara reculliu signatures per les botigues.Arribareu a les 200 del grup de veins? Tot plegat per fracasar a les eleccions municipals, moment on tot el poble "signa" l'opcio i el poble es què és vol, o sigui que AJO Y AGUA

SCHINDLER ha dit...

Si, si, tot molt democràtic, i gens coactiu. A algunes botigues, no signa ningú, i molt democràticament, reclamen al botiguer per què no ha signat. I per cert, Mr Democràcia (el que reclama per què no ha signat el botiguer) és d'ERC i és un d'aquests poquets que encara viu de fer de pagès. Després s'omplen la boca amb això de la participació ciutadana. A quina es refereixen, a la dels referendums franquistes amb tancs al carrer? Si manessin ells, seria participació obligatòria? Podrien votar les dones? I els homosexuals? Els magrebins no cal, que aquests ja els hauran deportat abans.

cues de pansa ha dit...

Raru, Raru, llegeixo el 3devuit, La Fura, el Cargol... i no veig cap referència a la recollida de firmes de la Plataforma veinal, raru, raru, deu ser una errada d'impremta.

La carta de la mare del Sr. Iceta, patètica.

Anònim ha dit...

no entenc que es vulgui relacionar la Plataforma veinal amb ERC, com abans El Grup de Veïns, també amb ERC...no tenen relació...SÓN EL MATEIX!!!!