dimarts, 14 d’abril del 2009

Centre de dia per la Gent Gran


Treballar i incrementar recursos i serveis per a la Gent Gran sempre ha estat una de les nostres prioritats. Com tothom ja sap, fins la nostra entrada al govern l’any 2003 l’única activitat possible per a la Gent Gran del nostre poble era ser membre d’un Casal dels Avis propietat d’una Caixa d’Estalvis. La nostra lluita per un Casal Municipal per tota la Gent Gran va resultar en la inauguració del Casal Municipal de la Gent Gran a les Escoles Velles l’any 2006. El resum d’aquests tres anys són un gran nombre de participants que han pogut disfrutar de tallers tan diversos com el de cuina, informàtica, fotografia digital, català, memòria, risoteràpia…etc. Dia a dia seguim treballant per ampliar i millorar les activitats d’aquest Casal i ben aviat hi hauran novetats importants al respecte.

La població de Sant Pere de Riudebitlles és de les més envellides de l’Alt Penedès, amb més de 450 persones que superen els 65 anys, fet que representa el 20% del total de la població. Per tot plegat en l’acord de govern PSC-GIR-CIU es va incloure treballar per aconseguir un Centre de Dia a Sant Pere per la Gent Gran, ja que serà molt necessari en un futur inmediat. El Terreny per fer-lo ja el tenim, i el projecte per començar a construir-lo serà una realitat aviat.

En tot aquest context el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va anunciar la construcció d’uns Centres de dia a Torrelavit, Guardiola, i Mediona, anunci que inclou ajudes econòmiques per a portar-los a terme. L’encarregat de fer aquest anunci i sortir ben inflat a les fotos de totes les publicacions comarcals ha estat el Conseller de l’Àrea d’Atenció a les Persones del CCAP i riudebitllenc Sr. Jesús Salius. Sant Pere també optava a ser un dels pobles elegits per fer el Centre de Dia, però els comentaris del Sr Salius dies abans de saber la decisió recordant al govern de Sant Pere que ell aquí era l’oposició ja ens feien pensar que s’oblidaria de nosaltres.Així va ser. Fer oposició al PSC-GIR-CIU està molt bé Sr. Salius però fer oposició perjudicant a les persones de Sant Pere és molt trist.

Estem segurs que Torrelavit, Mediona i Guardiola es mereixen i necessiten un Centre de Dia, però què passa amb Sant Pere? Com és que en cap declaració als mitjans de comunicació fa referència a la necessitat d’un Centre de dia a Sant Pere? S’ha mirat les estadístiques de població? Creu que el que toca a la Gent Gran de Sant Pere és anar a un Centre de Dia a Torrelavit?

Nosaltres volem un Centre de Dia a Sant Pere i treballarem per fer-lo possible des del govern . Ja sabem que no podem comptar amb l’ajuda del Sr Salius, el que sí que li demanem és que com a mínim no hi posi entrebancs.

El GIR HO TENIM CLAR. TREBALLEM PER LES PERSONES DE SANT PERE DE RIUDEBITLLES.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sento avergonyit del Jesús, ha perdut el nord.