diumenge, 15 de febrer del 2009

Fons Estatal d'Inversions Local 2009 : 410.436€ en 4 projectes

En el Butlletí Oficial de l’Estat apareix el Reial Decret Llei 9/2008 pel que es crea un Fons d’Inversió Local per a la dinamització de l’economia i de l’ocupació. En aquest Fons es poden incloure obres que no hagin estat objecte de planificació i que la seva execució sigui immediata i no estigui prevista dins el pressupost de l’entitat per a l’exercici 2.009. És requisit indispensable la contractació de treballadors en situació d’atur.

A l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles li corresponen 410.436 €. S’han presentat 4 projectes que han estat aprovats. Les obres han estat escollides pel govern municipal amb el criteri que les obres puguin ser executades per empreses del municipi i que millorin l’espai públic. Són les següents:

Pavimentació de la prolongació del C/del Sol (connexió Barri de l’Altra Banda amb el Pont del Trull)
Pressupost: 150.912,36 €

Característiques: Fonamentalment pel trànsit de vehicles, cosa que implica dotar-lo de pavimentació per la circulació en ambdós sentits, introduint la senyalització horitzontal que també millorarà la seguretat de la circulació de vianants, al disposar de vorals específicament senyalitzats. La intervenció també inclou la implantació d’una canonada de servei d’aigua potable al llarg del voral que permetrà completar l’anellat de la xarxa existent, assegurant així que el subministrament al Barri de l’Altra Banda no es vegi hipotecat per avaries o treballs (actualment l’únic punt de connexió d’aigua pel barri és pel pont de l’Altra Banda).


Condicionament de l’espai públic polivalent al sector “La Plana d’en Solé”
Pressupost: 107.771,97 €

Característiques: es planteja la urbanització mitjançant la formalització d’una plaça urbana amb paviment preparada per albergar diferents activitats. La plaça es dissenya amb la voluntat de constituir un espai polivalent apte per a usos lúdics (festes populars, espectacles,...)com eventualment usos esportius. Aquest espai plurifuncional complementarà la propera instal·lació del nou equipament sociocultural a l’altra parcel·la colindant i també propietat de l’Ajuntament.


Nova vorera i xarxa de clavegueram al sector industrial “La Carretera”
Pressupost: 80.497,32 €

Característiques: l’accés al nucli urbà per la Carretera BP-2151, venint des del costat oest, presenta una important discontinuïtat en l’estat de les voreres al denominat sector industrial “La Carretera”, actualment força malmeses per la invasió de vehicles pesants. Es proposa la reurbanització d’aquest tram de la travessera urbana de la Carretera amb l’ execució d’una nova vorera, la instal·lació de pilons i la implantació de nova xarxa de clavegueram. També hi ha previst la renovació de la xarxa d’aigua existent, substituint una bona part de la xarxa que és de fibrociment. L’actuació es realitza en el tram on existia la vorera i que pel pas dels anys i pel seu nul manteniment presenta un estat lamentable.

Actuació al C/Joan Altet(1a fase): canvi de tub de distribució aigua potable i adequació al decret 135/95
Pressupost: 71.254,35 €

Característiques: l’estat actual del c/Joan Altet en el tram entre el c/Piera i el primer accés al c/del Sol és el següent: la xarxa actual d’aigua és formada per un tub de fibrociment, en la seva major part, amb un dimensionat insuficient i que en alguns punts passa per l’interior de soterranis particulars. Per altra part la xarxa
no està anellada amb la resta de les canonades. L’actual amplada de les voreres té una mitjana de 50 cms i és insuficient. Com a solució viària es pretén la “prioritat invertida” al c/Joan Altet, amb l’objectiu de potenciar l’ús per a vianants, amb una vorera de 90cms. Tant la vorera com el carrer estaran al mateix nivell complint el decret 135/95 conforme al codi d’accessibilitat. Per a la xarxa d’aigua potable es col·locarà una canonada de polietilè d’alta densitat de 75mm de diàmetre sota la nova vorera i es connectarà els extrems de la canonada pels seus finals.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Deu n'hi do els "cuartos" del ZP, a veure si els donen cada any per poder posar els pobles al dia. Els projectes escollits els trobo bé encara que s'haguessin pogut triar alguns altres projectes com per exemple fer l'enllumenat del Cel Blau que fa pena.

Anònim ha dit...

Ei, privat, don't worry, be happy!! L'enllumenat del Cel Blau el veuràs canviat abans del que et penses