dimarts, 11 de gener del 2011

L'Escola de música va visitar el CEIP Sant Jeroni



El passat dijous 25 de novembre, els nens i nenes de l'escola Sant Jeroni de Sant Pere de Riudebitlles, van rebre la visita dels professors de l'escola de música: la Roser, la Griselda, l'Esteve, el Xavi, l'Eduard, el Jordi i la Sílvia. Es van realitzar dues sessions.

Per als alumnes d'Educació Infantil i Primer Cicle d'Educació Primària, es va interpretar el conte La Tortuga Ballaruga perd l'arquet, un conte musicat en el que els nens i nenes poden escoltar gran diversitat d'instruments: el clarinet, la flauta travessera, el trombó, el fiscorn, el saxo soprano, la guitarra, el violoncel i la bateria. Alhora que tenen l'oportunitat de veure i escoltar els instruments en directe, també treballen l'escolta de les qualitats del so.


Per als més grans (Segon i Tercer Cicle d'E.P), quatre dels professors, l'Esteve, el Xavi, l'Eduard i el Jordi, van formar un quartet de música moderna en el que a partir de cinc temes de diferents estils (blues, bossa nova, jazz, rock i el conegut Waka Waka), van explicar el funcionament d'un conjunt modern i la funció que cada un dels instruments realitza segons cada estil.

Aquesta activitat és una iniciativa de l'EMAP per fer arribar la música en directe a les escoles i iniciar temes de treball que poden tenir continuïtat a l'aula de música.