dijous, 27 de gener del 2011

Carreteres té previst obrir -parcialment- la C-15 abans del 5 de febrer


Amb força retard sobre les previsions inicials, sembla que finalment la direcció general de Carreteres de la Generalitat té previst obrir parcialment al trànsit el tram de la C-15 actualment tallat per obres de consolidació del ferm.
Segons ens ha informat una font de la conselleria de Política Territorial i Sostenibiitat, "els treballs de pilotatge s'han conclòs i les anàlisis i controls posteriors han demostrat que la mesura ha estat efectiva per consolidar el terreny que cedia. Ara entrarem en una nova fase que serà relligar tots els pilots amb un cinturó que li assegurarà l'estabilitat".

Més de cent pilots

Segons les informacions recollides, les obres que concloïen el 24 de desembre passat, varen consistir en injectar un centenar de pilots per consolidar el ferm de la carretera que està afectat per unes deus d'aigua que el fan inestable. En acabar el procès de pilotatge s'ha deixat unes setmanes durant les quals s'ha estat estudiant si el terreny continuava cedint o pel contrari es mantè ferm, abans de continuar amb les obres de restauració de la carretera.

Els controls i anàlisis han demostrat que l'operació ha estat existosa i ara es procedirà a concloure les obres que poden allargar fins a finals del mes de Març.

Per poder reobrir al trànsit el tram tallat -de menys de cent metres de longitud- es procedirà a eixamplar la via per permetre que hi hagi dos carrils -un per sentit- que tot i ser més estrets del que és habitual en una carretera, si que permetrà la circulació amb precaucions. Mentrestant continuaran els treballs començats fins a poder reobrir amb total normalitat la C-15.

Tot i això no es descarta que puntualment es pogués tornar a tallar durant algunes hores si calgués fer treballs de senyalització o pintura que requerissin poder-los fer sense trànsit rodat. (noticia apareguda a La Veu de l'Anoia).