dimecres, 10 de novembre del 2010

Gent honesta?

Fa unes setmanes es va fer un acte polític al nostres poble amb l’eslògan: Gent Honesta a la Política.
Fent cas a la dita castellana, “dime de lo que presumes y te diré de lo careces” podríem fer una sèrie de reflexions al respecte. Primer de tot busquem al diccionari, la definició d’honest, com a punt de partida :

1 [persona] Que no enganya i que fa el que s'ha de fer . [SIN] honrat .
2 [persona] Que és decent i que respecta els bons costums i la moral
.

Un cop tenim la definició podem fer-nos una sèrie de preguntes envers als 8 anys que porta aquest partit a l’oposició municipal i les seves actuacions “honestes”:

És honest, promocionar un “grup de veïns”, amagar-se darrera aquestes sigles per calumniar, pintar i pancartejar el poble?....

És honest, boicotejar el projecte que l´Ajuntament tenia per millorar el Barri Vell, fent campanya perquè els veïns no paguessin ni un euro, quan ells mateixos van estar 12 anys a l’Ajuntament fent pagar el 90% del cost de tots els carrers als veïns, sense demanar mai subvencions? Recordeu les pancartes dels veïns del carrer Puigcugol?...

És honest, acusar als companys de consistori d’interessos personals en la seva revista política, trimestre rere trimestre, sense proves objectives i documentades, amb mitges veritats i escampar rumors falsos de bar en bar?

Es honest demanar la reduccio del sou als regidors municipals un 50% i en canvi al Consell Comarcal, el cap de l’oposició rebaixar-se el 5%?

És honest, promocionar les al·legacions al nou POUM, fer arribar 2.561 al·legacions, de les quals el 88% corresponen a 43 persones, per donar la sensació que la majoria del poble rebutja el POUM?

És honest, des del seu càrrec al Consell Comarcal, el cap de l’oposició adjudicar un centre de dia per la gent gran a Torrelavit, el poble més petit de la Conca del Bitlles, amb una tasa d’envelliment com la nostra, quan Sant Pere té el doble de població i per tant el doble de necessitats?

És honest, negociar la construcció del nou pavelló municipal amb el departament d'Esports de la Generalitat, en una altra ubicació de l'actual, a canvi de deixar l’escola CEIP Sant Jeroni sense gimnàs, tot això es clar, a l´esquena de l’alcalde i tot l’Ajuntament? I ara l'anomenen "obra faraònica"...


En definitiva, tots entenem que la feina d’un partit a l’oposició és fiscalitzar la tasca del govern, opinar, discrepar i donar alternatives, però mai mentir, dir mitges veritats per intentar enpastifar i calumniar la honorabilitat dels companys de consistori, i a la vegada dificultar, al màxim, la seva tasca. O sigui, gent honesta?

9 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada rebre les notícies d'aquest blog , sobretot quan la informació que es dona és una simple crítica al partit de l'oposició ( ERC ), però també estaria bé que anessiu a donar una volta pel poble (a peu). En aquest cas , a les moreres del carrer St. Quintí, allà hi trobareu el que un dia (3 o 4 setmanes) va ser un contenidor dels grocs, cert, el contenidor ja no existeix com a tal, ara és un manyoc de plàstic, groc, això si, però encara hi queda la brossa...va home fem un esforç que aviat hi haurà eleccions, llavors s'acumularà la feina i no tinc ganes de dibuixar contenidors, :p
Keito
p.d. no respondré repliques a aquest missatge

Anònim ha dit...

Actualment no em sento identificada amb cap partit politic... i les acusasions i contra-acusasions son com un partit de tenis aburrit, on els jocs no s'acaben mai.

Tot està polititzat, des d'un cantó i des de l'altre i de vegades això ens va fa perdre els punts de referència.

No sí si les dades que doneu del pla urbanistic son totalement certes, però en qualsevol cas molts veins no vinculats a cap partit politic van treballar per presentar les alegacions. Reduir-ho a una acció politica per part de l'oposició em sembla una manca de rigor.

Tots els politics feu algunes coses bé i d'altres malament, però la gent que no està vinculada en la política i que es preocupa per l'evolució del poble també te opinió i es manifesta des de la independencia ideologica. Cal respectar-ho i no convertir-ho en una picabaralla partidista.

Jo no he participat en les alegacions perquè no n'estava al cas, però si m'hi pogués afegir, possiblement ho faria. Crec a més a més que es tracta d'un tema prou important com per obrir el debat a la població. Es podria presentar el pla en un acte public, explicar clarament que comportatia i perquè es proposen? Es podria escoltar i tenir en compte els motius de perquè molta gent del poble hi està en contra?

Que el Sant Pere que vindrà sigui fruit del treball de tots els qui vivim i no el resultat d'una picabaralla entre partits...

Gràcies.

Anònim ha dit...

per cert, ja que surt el tema, jo sóc una de les 183 persones que vam presentar al·legacions al POUM i haig de confessar que de la resposta que he rebut de l'Ajuntament no entenc res

Hi ha algú que hagi entès alguna cosa? Perquè la l'al·legació que jo feia sí que s'entenia.

Anònim ha dit...

parlen els que es van posar a l'ajuntament per fer-se el piset a bon preu. Això sí que és honestedat

Anònim ha dit...

Valga'm Déu!!! un altre CORREVEYDILE, aquesta cançoneta ja cansa, amigo. Ves fent cas als tontets que escapen aquestes difamacions, que t'enganyen. NANIT!!!!

Anònim ha dit...

S'obre debat o no s'obre? Estaria bé tenir una resposta.

Anònim ha dit...

Debat? Això els de l'Ajuntament no ho han entès mai. Com a molt una xerradeta informativa i tiramilles, que per ells ja n'hi ha prou.

ROBESPIERRE ha dit...

Si xat@, proclamem la comuna de París, falen? Referendum per esmorzar, referendum per dinar i referendum per sopar. Així no cal ni govern ni res. Li preguntem als nens de teta què volen per dinar, i als iaios si es volen prendre la pastilla o no. Visca la revolució!!!

Anònim ha dit...

Amic Keito gràcies per la teva observació. Des d'avui ja tens un nou contenidor, lamentem no haver estat a l'altura, però no s'ha pogut fer abans perquè l'agutzil estava de vacances (per això cobra).

I sense ganes d'ofendre, quan vagis a passejar el gos, no t'oblidis de la bossa de plàstic per recollir la caca.


Bona nit!