dimarts, 16 de novembre del 2010

Celebrada a Sant Pere de Riudebitlles la primera trobada de balls de cintes


El passat diumenge 31 d’octubre coincidint amb la festa del most i amb el 15è aniversari de les Dansaires Riudebitlles va tenir lloc la primera trobada de balls de cintes o gitanes. A la trobada hi van participar els grups de La Torre de Torredembarra, Lavern , Guardiola de Font-Rubí i Sant Pere de Riudebitlles.

A partir de 2/4 d’11 del matí els diferents grups de dansaires van anar arribant a la plaça de l’església. En primer lloc se’ls va oferir un bon esmorzar i seguidament van poder disposar d’una estona per assajar i per mirar les fotografies de l’exposició “15 anys en imatges”, un recorregut per les diferents ballades realitzades per les Dansaires Riudebitlles. A la sortida de missa va començar l’exhibició dels diferents grups començant pel grup de Torredembarra que ha començat a ballar aquest mateix any, seguidament va actuar el grup de Guardiola de Font-Rubí, que es van estrenar fa dos anys, en acabar van ballar el grup de Lavern, que aviat celebraran el seu desè aniversari i finalment va ballar el grup amfitrió, que aquest any celebra el seu 15è aniversari. La celebració va finalitzar amb una ballada conjunta dels quatre grups participants amenitzada pel grup de grallers el Xerics.

Cada grup va rebre com a obsequi de la diada una ampolla de cava amb una etiqueta commemorativa i els diferents participants van ser obsequiats amb un punt de llibre i un estoig amb 3 xapes del grup de dansaires Riudebitlles. Com no podia ser d’altra manera, per deixar constància d’aquesta primera trobada, abans de marxar els diferents participants es van fer una fotografia de grup. Tots els grups van valorar molt positivament la trobada i no es descarta que properament se’n pugui celebrar alguna altra en un altre municipi de la comarca.
(noticia apareguda a www.penedesdigital.cat)