dijous, 29 de juliol del 2010

LA DOBLE MORAL D'ESQUERRA

Aquesta setmana el grup municipal d’ERC a repartit per totes les cases el seu habitual TOC d’abans de la Festa Major. Els lectors hauran pogut observar una proposta que el grup municipal d’ERC també ha presentat en aquest darrer ple municipal del mes de juliol: rebaixar un 50% els diners que cobren l’Alcalde i els regidors per crear un fons d’ajuda extraordinari per atenuar els efectes de la crisi econòmica de les famílies del nostre municipi.

Dit això cal remarcar que ja el govern municipal va aprovar rebaixar un 5% el sou dels càrrecs polítics com a mesura d’igualtat i recolzament a la retallada dels sous dels treballadors municipals imposada per un decret del govern de l’estat.

Les associacions municipalistes de Catalunya han aconsellat a tots els ajuntaments aplicar la rebaixa dels salaris als càrrecs polítics amb uns barems establerts. Segons aquests barems es començaria a aplicar la rebaixa del 5% del sou dels càrrecs polítics per qui rep retribucions que van dels 13.000 als 25.000 euros:

· Ni l’alcalde ni els regidors arriben al mínim dels 13.000 euros. Tot i això s’ha decidit aplicar el criteri recomanat de rebaixa del 5 %.


Per altra banda us voldríem fer coneixedors dels següents fets:

· El sr. Jesús Salius es Vicepresident 5è del Consell Comarcal de l’Alt Penedès del qual n’obté una determinada retribució i, precisament, President de l’Àrea d’Atenció a les Persones.
· En el ple ordinari del dijous 10 de juny el Consell Comarcal va aprovar una rebaixa del 5% del sou de tots els càrrecs polítics.

Per tant, des del GiRiudebitlles ens preguntem:

1. Coneix ERC alguna família que hagi demanat ajuda a l’Ajuntament per superar moments difícils i que no se’ls hagi donat l’ajuda necessària o se’ls hagi dit que no hi ha diners per aquests temes?
2. Quina doble moral porta al grup d’ERC de demanar la rebaixa del 50% del sou dels regidors de l’Ajuntament i al mateix temps el Jesús Salius aprova una rebaixa del 5% dels sous dels consellers comarcals?
3. Potser el Consell Comarcal no té l’obligació d’ajudar a les famílies penedesenques que ho passen malament?

Que cadascú en tregui les seves conclusions però des del GiRiudebitlles pensem que, malauradament, 7 anys d’oposició no serveixen per deixar de fer DEMAGOGIA.

Des de l’Ajuntament continuarem ajudant a totes les famílies que els professionals dels serveis socials considerin que cal ajudar-los. Com s’ha fet sempre i com es continuarà fent.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

home, si no de què viurien els regidors que estan a l'atur? oi?

Anònim ha dit...

la doble moral... el dia que el Salius es redueixi, o simplement proposi baixar-se el seu sou del Consell Comarcal un 50% en comencen a parlar.

Per no parlar d'un exalcalde que va estar 12 anys governant a fulltime, i cobrant de l'Ajuntament+ConsellComarcal.
El que es diu exemple, poc...