diumenge, 4 d’abril del 2010

PRESENTACIÓ PÚBLICA : XARXA WIFI, EL 9 D'ABRIL A LES ESCOLES VELLES


Xarxa GUIFI.NET
El sistema que es proposa amb Guifi.net és una xarxa lliure. Això vol dir que permet interconnectar tots els ordinadors en una xarxa que cada vegada és més gran. Actualment a Guifi.net som més de 9.200 nodes a tot Catalunya.L’Ajuntament està muntant un servidor (Proxy) que permetrà donar una sèrie de serveis dins d’aquesta xarxa lliure, entre ells, l’accés a internet.
Com funciona?
Situant diversos supernodes es donarà cobertura a pràcticament tot el municipi. Si queda algun sector sense cobertura, properament s’afegiran noves ampliacions. Així doncs des de casa tindrem un Router que captarà la senyal i permetrà enllaçar-se amb la xarxa.
Aquest router funciona amb una freqüència estàndard de 2.4Ghz. Val a dir que, aquesta freqüència és la mateixa amb la que funcionen els comandaments de la TV i que, per exemple, la d’un mòbil pot ser 100 vegades superior.
Què trobareu a la xarxa de Sant Pere de Riudebitlles?
L’accés a la xarxa ens permetrà accedir a Internet, i també als diferents serveis que es vagin implantant (correu electrònic, xats, fòrums...). No es podran utilitzar programes d’intercanvi de fitxers P2P (com Emule, Edonkey,..) però sí que hi haurà un programa de descàrregues de fitxers, centralitzat al servidor i d’ús compartit.
Instal·lació a Clients:
És necessari la instal·lació d’un router a casa de cada usuari amb un cost inicial. Amb aquest connectarem amb la xarxa i obtindrem tots els seus serveis. D’aquesta manera la empresa WIFI Penedès pot monitoritzar el correcte funcionament dels punts i portar el seu manteniment.
WIFI Penedès:
És el servei tècnic que farà el manteniment d’aquesta xarxa. El servei contractat inclou la reparació de qualsevol anomalia referent al sistema GUIFI, és a dir, del router de casa vostra i fins als supernodes. En qualsevol altra anomalia, WIFI Penedès la facturaria a part, en cas d’ocupar-se de la seva resolució.
Preu del servei:
El cost serà de 8,5 euros + IVA mensualment (exclòs el cost inicial de la instal·lació).
SI VOLS MÉS INFORMACIÓ VINE DIVENDRES 9 D'ABRIL, A LES 8 DE LA TARDA.