divendres, 29 de maig del 2009

El 88% del total d’al·legacions al POUM corresponen a 43 persones

Primer de tot el govern vol agrair a totes les persones que durant els dos mesos d’exposició pública de l’aprovació inicial del POUM s’han interessat pel contingut del planejament i a les que un cop rebuda la informació han decidit fer les seves aportacions mitjançant la presentació d’al·legacions que en un primer recompte per part dels serveis administratius de l’Ajuntament són 2.561.

Des del govern es considera positiu la participació ciutadana i com ha manifestat des del primer moment “ el POUM que s’ha presentat a la població no és un document tancat i es valoraran totes les al·legacions i s’incorporaran al document provisional les que es considerin oportunes i que en opinió de la Comissió millorin el document”. En tot cas el govern creu que “ ha estat valent al fer una proposta de POUM a la població amb els criteris consensuats pels tres grups que en formen part PSC-GiR i CiU que representen 8 dels 11 regidors del consistori”.

En quant a l’afirmació realitzada per ERC que hi ha una massa crítica contrària al POUM des del govern s’indica que “ naturalment que hi ha una part de la població contrària als criteris generals de planejament del POUM però pensem i estem convençuts que hi ha una majoria de la població que comparteix els criteris que des del govern defensem els tres grups”. En definitiva des del govern es considera que “aquesta massa crítica contrària representa una part però no la majoria del poble, tot i ser del tot respectable el seu posicionament, fet que es corrobora amb el número de signatures presentades contra el POUM, concretament 110, després de quasi dos mesos d’exposició, i de fer una campanya intensiva casa per casa i pels comerços del municipi”

D’altra banda el govern no treu legitimitat a cap al·legació però afirma que “és cert que des d’ERC s’ha optat per multiplicar el número d’al·legacions mitjançant models estàndards repetits. De les 2.561 al·legacions presentades un total de 2.265, és a dir un 88%, ha estat formulades per 43 persones en un intent potser de bloquejar el procediment o simplement aconseguir un número elevat d’al·legacions per donar la sensació que la majoria del poble rebutja aquest POUM”. De totes maneres des del govern s’afirma “ que no es deixarà cap al·legació sense resposta”

Respecte al debat de la ràdio “és cert que des dels grups polítics PSC-GiR i CiU es creia convenient un debat exclusivament polític amb l’oposició donat el caràcter marcadament polític del POUM. És totalment fals però que la intenció fos tenir majoria del govern en el debat doncs es va proposar que fos un debat entre 3 representants del govern i els 3 regidors de l’oposició.”

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Despotisme il·lustrat - HIST Configuració del poder estatal (Municipal) que hipostatitzà en una estructura política global bàsicament autoritària i unipersonal una ideologia dimanant de la Il·lustració.

El Ciutadà té més dret ( o hauria de tindre) que anar a votar cada 4 anys. Molts esforços per algunes cosses i pocs per altres. El pólitic que cregi suficient el vot sempre confus de unes eleccions municipals ( autnomiques, generals) per decidir la direcció que una comunitat sencera ha de seguir, és per mi un hipócrita, llastima que aixó sigui sinonim de bon politic.

Qué després no es queixin que la gent no es creu als politics, que és pensi que són un escalfacadires i uns omplebutxaques. Com diria el Nuñez "al soci no s'el pot enganyar" i al ciutadà tampoc, ans el contrari s'el ha de infromar.

I per acabar una maxima de Ramon Llull.

" Hom no deixa de creure per creure, sino creure per entendre. "

Anònim ha dit...

Haurem de buscar un nom per la minoria que permanentment vol imposar la seva opinió...a veure si m'ajudeu

Per cert segons l'anònim té és dret a imposar el seu discurs qui no guanya les eleccions a qui les guanya....

Per cert segons l'anònim els ciutadans de Sant Pere són tontos quan van a votar...deu ser perque`no guanyen els seus..

ORWELL ha dit...

Gràcies per centrar el debat, amic anònim, has fet una mica de llum sobre el tema...

El que plantejes és l'etern debat entre els sistemes assemblearis i els de representativitat, en els primers es decideix tot per assemblea i en l'altre el poble tria els seus representants que prèviament han presentat un programa i un model de societat i una filosofia concretes i en base a això el ciutadà tria. Sobre el paper el primer sistema és el millor, sona més just, però no ens enganyem, serveix per a les reunions d'escala. Però en la política en general, i la municipal en particular, aquest sistema no funciona. Per exemple Sant Pere, i una mica a tot arreu funciona igual. Quin problema té el Centro? Que a les assemblees només van els 4 carques de sempre. Com són les decisions de les assemblees del centro? Doncs carques. A Sant Pere tenim una minoria molt activa i molt radical, que va a totes les coses, reunions, etc. Curiosament, a nivell sociològic, coincideix amb la minoria majoritària, aquella que va ser desokupada del govern fa 6 anys. La majoria de la gent és silenciosa, les reunions els hi fan mandra i si ens han de governar les assemblees, seria el govern de la minoria. Això no està bé, però és clar, és el que la teva penya i tu voleu. Així va anar amb les reunions del Barri Vell, on predominava la minoria majoritària, que allà són majoria, i on es va veure que la gent de la majoria silenciosa, allà en minoria, no es va atrevir a obrir la boca.

Nano, no tens raó. L'urbanisme és una ciència, no un tema de cafè. Una persona normal com tu i com jo podem opinar, però si ho hem de deixar en mans de gent inexperta, i si només es llegeixen opinions interessades, la majoria amb origen en persones que penjen cartells quan venen eleccions, per a les que el POUM no és un fi en si mateix, sinò l'última eina que tenen per a erosionar un govern abans d'unes eleccions, aleshores deixem ho estar.

El govern de les minories no passa a les novel·les del George Orwell. Res, xato, presentat a les properes, a veure si et fan una mica més de cas...

Anònim ha dit...

Despotisme il·lustrat és precisament quan una minoria (intel·lectual) es vol imposar a una majoria... Potser si treiem lo de il·lustrat ja tindirem la paraula que busquem?

No es tracta de IMPOSAR re, jo crec... del que es tracta és d'informar.

Jo tampoc em crec els polítics, no penso que els votans siguem tontos, pero si comodes.

jepet ha dit...

110 signatures contra el POUM...la meitat que van aconseguir fa 3 anys el grup de veins.FRACAS!!!!
Seria interessant saber d'aquestes 43 persones quantes són militants o simpatitzants d'ERC...

Anònim ha dit...

Seguint amb el debat de orwells, l'urbanisme és una ciencia... pero hauria de ser un tema de café... els experts han de treballar per els qui no en saben prou del tema.

Ara bé, de la gent menys inexperta han sortit les idees més genials... IBM, Appel, els beattels, Microsoft, google... i d'un garatge!!! segurmanet després d'anar a fer un café, o potser una birra. El fet de ser un expert et lliga al coneixement de una cosa i aixó a vegades no et deixa somiar.

L'etern debat entre els sistemes assemblearis i els de representativitat evolucionen conjuntament amb la societat i les noves tecnologies. Potser si no fos per aquestes utlimes tu i jo no ens estariem donant la opinió.

Jo si que em crec algún polític, aixó si, si em prenc la molestia de interessar-me pel que diu i ho valoro per mi mateix, i no em quedo tansols amb lo bonic del l'acte. Ultimament excepte el Pep Guradiola no em motiva gaire gent més.

Anònim ha dit...

Suposo que quan ERC guanyava per majoria les eleccions llavors la democracia si era valida, ara pel que es veu no.
Qui ha volgut informar-se ho ha fet i per tant ha al·legat o no,sembla que el POUM estigui tancat en una caixa forta i que no s'hagi pogut consultar ni demanar visites als tecnics.

Més participació? Segurament que sío pero titllar de quasi antidemocratic el proces ho trobo una exageracio.

anna ha dit...

Salius l'has tornat a pifiar!!! No n'encertes ni una.
No plegis mai, deuen pensar PSC-GIR-CiU, tenen la victoria segura sempre amb tu de contrincant.

Anònim ha dit...

Per cert, passaran a la llista negra totes aquelles persones que han signat una al·legacio?

Ho dic perque en comptes de mirar que diuen les al·legacions el govern s'ha afanyat a dir quanta gent havia signat... Perque, aqui la privacitat de dades no deu valer, oi? no deu ser pas il·legal,oi?

aneu molt perduts!!! ha dit...

Us veig molt perduts...els primers que us heu afanyat a dir que hi han 2500 al.legacions són els d'ERC, sense valorar el seu contingut.
Aleshores per deixar a clar a tots els riudebitllencs, la manegada d'ERC presentant, fins a 50 i 60 vegades la mateixa al.legació, ho ha de coneixer tothom.

És ERC qui ha perjudicat a les persones que amb tota la bona fe del mon han presentat una al.legació, perquè ERC, l´únic que volia era presentar un nombre molt elevat, perquè tothom penses, "ui, tot el poble contra el POUM".
En veure que la presentació d'al.legacions era molt petita, vau començar a engreixar la maquinària i la fotocopiadora del partit, i els últims dies vau presentar l'allau d'al.legacions, que no de signatures (110).

RIDICUL TOTAL D'ERC, només aconseguint 110 signatures contra el POUM, entre elles suposo aquestes 43 persones que han presentat les seves multial.legacions. Ni els vostres votants us han recolzat. Cada dia aneu a menys.

En fi, l'organització de tot plegat un desastre, i la seva publicació als mitjans de comunicació també. El govern us ha ben aixefat el titular al 3devuit.
Que el vostre cap de premsa s'ho faci mirar.

Espero que hi hagin modificacions al POUM, a traves d'al.legacions raonades i coherents, fora de la maquinària del partit a l'oposició, perquè mai cap projecte és perfecte en el seu redactat inicial.

Anònim ha dit...

Em sembla que dir el número total no és trencar cap privacitat.
Em sembla que el govern ja ha tingut altres recollides de signatures, concerts variats, pancartes per la festa major, pintades a la façana i mai ha respost amb mala educació ni amb llistes negres.
Diria que la llista negra la té algú altra i que fa temps va apuntar el gir com a culpable que no estiguin governant.

TDASKUEN ha dit...

amic anònim, si ERC no està governant és per l'impresentable que porten de número 1, que vol viure com un polític professional, tipus Benach i Carod, personatges que fora de la política, no farien ni l'ou.

Anònim ha dit...

així doncs, sí, estan a la llista negra

un petit parer ha dit...

Crec que tot el proces del POUM podria haver sigut millorable, en molts punts.
El problema que tenim a SP es una ERC sense cap credibilitat, instal.lada en la marginalitat, la calumnia i la critica de bar. Amb tot plegat fa que els riudebitllencs confiem en l'actual govern i desconfiem de l'oposicio, o sigui, al reves que a la majoria de llocs.

En quan als apoyos que fa gala ERC contra el POUM, es molt sospitos que sols reculli 110 firmes, igual que fa uns anys el PP en unes municipals amb el Pere Tuxepa al capdavant...no hace falta decir nada mas...

Anònim ha dit...

No cal que us esmerceu més, RIDICUL TOTAL DEL SALIUS&CIA, fent 2 reunions, passant papers per totes les cases, perquè la gent presentes al.legacions...
Veient que això anava malament, van cridar a la tropa i tots a fer al.legacions.
Per tant DOBLE RIDICUL.
No n'aprendran mai aquesta gent.
Així van portar un ajuntament durant 12 anys, i van deixar el poble fet un nyap.

Anònim ha dit...

si 1000 persones presenten 2000 al.legacions al POUM, aleshores l'Ajuntament té un problema.

si 43 persones presenten 2000 al.legacions al POUM, aleshores Esquerra té un problema.

Anònim ha dit...

en resum, que l'ajuntament no fotrà ni putu cas de les al·legacions, és així com es governa: a cops de majoria.

A pendre pel cul el diàleg

el putu amo ha dit...

Jo no faria ni putu cas, o el mateix cas que feia el Marra durant 12 anys...ni putu cas, senyors, sou una minoria ruidosa, pero minoria en tot cas...

Anònim ha dit...

és a dir, apliqueu allò que criticàveu, sou uns hipòcrites.

Anònim ha dit...

ecolta anònim que jo sàpiga no hi ha cap regidor del gir que es digui el putu amo.

Per cert, quan ERC governava i va aprovar fer un poligon industrial en sol de regadiu a 150 metres de la plaça de l'ajuntament (polígon escorxador), no vaig sentir cap critica ni cap entitat ecològica que s'hi oposés, ara quan es proposa fer un polígon a tocar de la c-15 tot son problemes!

Això sí que és hipocresia o com deia un pepero "Manda huevos"