dimecres, 18 de desembre del 2013

Primer poemari del riudebitllenc Dionís Lluch

Clic per a compra directa i segura

Títol: Bàlsam per a un dia incert
Per Dionís Lluch i Pons Bàlsam per a un dia incert vol ser el petit llibre de poesia que guareixi la ferida de qualsevol dia incert. Aquella companyia que tan sovint ens agradaria tenir: “El poema s’acaba, i els somnis s’adormen a la vella bressola, perquè t’acorin el cor, quan et sentis sola”.  La immensitat de l’amor: “Si mai us canseu d’estimar, reposeu assossegadament; sempre hi haurà algú que ho farà per vosaltres”. Aquell somni captiu que ens fa enyorament: “He festejat amb la lluna cada nit, tot mirant de reüll el fanal del cel, i alhora, tendrament, damunt del meu pit m’ha regalat petons de mel”.

Dionís Lluch i Pons (Sant Pere de Riudebitlles, 1958) és diplomat en Relacions Laborals per la Universitat de Barcelona, empleat de banca i professor de cicles formatius. Admi-rador i gran entusiasta de Miquel Martí i Pol (el poeta del poble), voldria ser un bon alumne de la seva escola i, per tant, es considera “un poeta de poble”.

El divendres 13 de desembre es va presentar  a l’Agrícol de Vilafranca el primer llibre de poemes del riudebitllenc Dionís Lluch, Bàlsam per un dia incert. La presentació va comptar amb la projecció d’un audiovisual de Pere Cantons produït a partir dels poemes de l’autor.
El llibre és un recull de poemes escrits entre 1976 i l’actualitat, i ple d’elements de la seva quotidianitat: el poble, la família, els amics, etc., juntament amb els grans valors que mouen els sentiments humans: l’amor, el dol, l’estimació filial, l’amistat.