diumenge, 28 d’abril del 2013

BUTLLETÍ GIR-PSC ABRIL 2013

APROVATS ELS PRESSUPOSTOS 2013


L’any 2012 no es van aprovar els pressupostos. Amb aquesta dura realitat que posava de manifest la manca de diàleg del govern municipal en minoria de CiU amb la resta de forces polítiques de l’oposició, encaràvem les converses per aprovar els pressupostos per a l’any 2013.
Com sempre des de la nostra coalició hi ha hagut una predisposició al diàleg i a ajudar a tirar endavant el govern municipal, només calia que el govern ho entengués i que no veiés a l’oposició com un problema sinó com una oportunitat d’enriquir el contingut dels pressupostos.
És per això que un cop iniciades les converses entre tots els grups municipals, des del PSC-GiRiudebitlles vam establir les nostres prioritats per aprovar els pressupostos municipals: impulsar programes d’ocupació, reforçar l’atenció i ajudes a les famílies i promoure un debat intens i profund sobre el futur del patrimoni i l’economia local.

A petició del PSC-GiRiudebitlles s’han inclòs en els pressupostos 2013 les següents inversions i actuacions:

* CREACIÓ DE 6 LLOCS DE TREBALL: s’ha d’impulsar una Pla d’Ocupació Local que permeti crear 6 llocs de treball durant 6 mesos per donar treball i formació a persones del municipi.
S’atendrà al criteri dels serveis socials municipals per a la contractació dels treballadors.

* PARTICIPACIÓ CIUTADANA: coneixedors de la creixent demanda de la ciutadania per participar dels assumptes públics i de la demanda constant dels grups municipals d’ERC i Més Poble-CUP, el PSC-GiRiudebitlles hem proposat la creació d’un programa concret de participació ciutadana consistent en destinar una part del romanent de tresoreria (aprox. 30.000 euros) per a obres i/o inversions proposades pels riudebitllencs i riudebitllenques.

* Crear una COMISSIÓ DE TREBALL PEL PROJECTE DE REHABILITACIÓ DEL PALAU DELS MARQUESOS DE LLIÓ, per definir entre els grups polítics del Consistori i la societat riudebitllenca el tipus de rehabilitació i a quins usos es vol destinar el Palau.

* Redactar un PROJECTE DEL SISTEMA HIDRÀULIC LOCAL, com a primer pas per definir el camí a seguir els propers anys per tal d’ordenar i impulsar el potencial que té el nostre patrimoni local. Aquest projecte ha d’entrellaçar el rec, els molins, el riu, el barri Vell i el patrimoni industrial per dotar les actuacions futures en aquests de coherència i amb un objectiu clar i ben definit.

* Destinar una partida de 15.000 euros a l’àmbit de l’ensenyament.

A banda d’aquestes prioritats que s’han inclòs en el pressupost 2013, també hem insistit en la necessitat de contenir de la despesa sobretot en aquelles activitats o actuacions que no són imprescindibles en l’actual context de crisi econòmica.


HO HEM ACONSEGUIT!!!

Les mocions del PSC-GiRiudebitlles donen el seu fruit amb l’aprovació en Ple per tots els partits polítics. A continuació us detallem el resultat final d’alguna d’elles:
* Es va augmentar l’import total destinat a beques escolars.

* S’ha inclòs en pagament en dos terminis en l’Impost de Béns Immobles pels rebuts domiciliats pel banc.

* L’Arxiu Històric Municipal de l’Ajuntament properament estigui en bones condicions mitjançant la cessió a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès per a la seva conservació i difusió pública.


ÚS PÚBLIC D’ESPAIS PRIVATS

S’han reinstal·lat els contenidors d’escombraries que estan a la sortida del Barri Vell en el terreny de la casa que es va esfondrar ja fa un temps. Actualment alguns veïns de la zona utilitzen aquest espai com a aparcament malgrat que aquest terreny continua sent de propietat privada. El que ja no ens sembla tant correcte és que l’Alcalde hi hagi col·locat els contenidors sense consentiment del fins avui encara propietari del terreny i, per tant, fent una ocupació il·legal de l’espai.

DONAR EXEMPLE

En plena crisis de confiança de la ciutadania envers als polítics ara cal més que mai donar exemple. És per això que ens costa entendre que l’Alcalde sigui al mateix temps regidor d’Urbanisme i regidor de Via Pública tenint en compte que alhora és propietari d’una empresa de construcció. Aquesta situació poc normal aviat farà 2 anys que es manté.
El PSC-GiRiudebitlles pensem que una altra persona del govern municipal hauria de ser el responsable d’Urbanisme.

EN POSITIU

En aquest racó volem destacar la feina realitzada pel Guillem Cabestany i el Cesk Freixas. En l’àmbit esportiu el Guillem com a entrenador del C.E.Vendrell acaba de guanyar la Copa del Rei d’Hoquei Patins. En l’apartat musical el Cesk s’ha emportat els premis com a millor artista de cançó d'autor, millor directe de cançó d'autor i millor disc de cançó d'autor pel seu darrer treball “Tocats pel foc” en els Premis Enderrock.

EN NEGATIU

Trobem positiva la voluntat de transmetre informació per part del grup Més Poble-CUP, però pensem que no és el més indicat l’ús de contenidors, fanals i d’altre mobiliari urbà per penjar els fulls informatius o els adhesius. Si volem un poble net entre tots hauríem de donar el millor exemple possible.