dimecres, 9 de setembre del 2009

1975-2000 fotografies de la fi del mil.leni

Des de fa molts anys, tothom espera el programa de la Festa Major per llegir els magnífics reportatges del Grup de Recerques Històriques, així com també les exposicions que realitzen habitualment a les Escoles Velles. Tots són excel·lents articles d’investigació, que ens ajuden a mantenir i recordar la nostra memòria històrica.

La seva tasca de recerca és encomiable, així com també la resta d’actes que realitzen al llarg de tot l´any, excursions, el calendari o darrerament; l’escenificació dels fets del Bicentenari de la Guerra del Francès o la troballa de la inscripció de la lapida de l’església de Sant Pere, entre moltes altres activitats. És una de les entitats culturals més actives i dinàmiques del nostre poble, amb un gran prestigi guanyat al llarg de molts anys.

Per tot això, sobta molt el tractament de la última exposició feta durant aquesta Festa Major, 1975-2000 Fotografies de la fi del mil·leni. No estàvem acostumats a un tractament tan esbiaixat i partidista en una exposició de la Festa Major. Semblava, per exemple, que durant aquests 25 anys, només haguéssim tingut un alcalde, el Pere Marra (1991-2000) que apareixia en 25 fotografies, mentre que el Joan Llort (1983-1991) i Martí Ribas (1979-1983), tot just apareixen en una fotografia, i és en la mateixa, compartida amb el Pere Marra. Aquesta omissió és una falta de respecte per dues persones que van treballar de manera molt lloable pel nostre poble durant molts anys.
Segurament, a l’exposició li sobrava el marcat caire polític, que algú li va voler donar, innecessàriament. Tot i així, si li vols entrar en aquest joc, i durant la Festa Major més, sigues just amb totes les parts.

Esperem que el Grup de Recerques segueixi amb seva magnífica tasca, i que aquesta exposició hagi sigut només un petit esquitx, en una immaculada trajectòria d’una Entitat que ens ajuda a mantenir i recordar, de manera brillant, la memòria històrica i col.lectiva de tot un poble. Endavant i per molts anys.

27 comentaris:

Anònim ha dit...

que és això? un avís per a navegants?
Porteu-vos bé senyors de recerques que us tocaran el crostó...

Anònim ha dit...

el primer que has de fer, és llegir l'article, cua de palla!!!

Anònim ha dit...

és un avís amb tota regla, sí senyor. Ves si s'acabaran les subvencions.

Anònim ha dit...

doncs es veu que el dia de la ignauguració el sixto va sortir cagant òsties i dient-li de tot a un dels de recerques. Bastant vergonyós per ser un regidor.
Coi de polítics, si no sortiu a la foto ja no esteu contents.

el flautista ha dit...

Veig que seguiu igual, politilizant tot el que podeu,si es per FM millor.
I donant la culpa als altres, que si ens treuran la subvencio, que si aquest protesta.Sou uns sectaris, el poble es vostre i per aixo esteu solets a l'oposicio, i molts anys hi estareu. Feu autocritica algun dia.

Anònim ha dit...

El Marra sortia en més fotos de les XII hores que ningú.
Dret, assentat, d'esquena....
A sant de que? fent esport, en cap. On eren els esportistes, verdaders protagonistes de les XIIhores?

Vergonya aliena vaig sentir en veure l'exposició. Tothom sap el nom i cognom del responsable, membre actiu d'ERC.

Si els d'ERC volen fer propaganda
el seu ExAlcalde, que fagin una exposició solets, i santes pasques, tots contents, però com no hi aniria ni l'apuntador, apa, ho colem en una exposició de Recerques per la Festa Major.

Anònim ha dit...

sembla mentida que a aquestes alçades encara tingueu marritis aguda, que s'ha convertit en crònica. Heu d'assumir d'una vegada que és part de la història del vostre poble igual que els d'ERC hauran d'assumir que ara són el PSC els protagonistes.
I no us mireu tan el melic que us agafarà mal de cervicals.

el flautista ha dit...

s'ha de ser sectari per dir aquestes barbaritats.L'exposicio era del 1975 al 2000, no del 1991 al 2000. Arribeu a ser massells.es clar per tant esteu on esteu. No teniu cap credibilitat.

Anònim ha dit...

I el Marti Ribas i el Joan Llort, no formen part de l'història del nostre poble?
On estaven a l'exposició?
Creus que es mereixen una diferencia de 25 a 1?
Saps que fumar segons que, no és bó per la salut?

Anònim ha dit...

vaja que els polítics vau anar a comptar quantes vegades sortíeu a les fotos...
Quina gran manera de fer poble. Així sí que anem bé.

el flautista ha dit...

Vinga segueix dient tonteries i bestieses.

Hauries d'analitzar les causes no les consequencies.Potser es massa per tu.

Arguments per rebratre'm CAP.
Quan em repliquis amb arguments tornare.Siau.

Anònim ha dit...

Quan poseu alguna notícia que ho sigui tornaré, au siau.

De moment aneu comptant fotografies

GOLLUM, mi tesorooooo... ha dit...

Senyor anònim: Tu dius que nosaltres comptem fotos? El problema és que sou vosaltres qui les compteu perquè allà es va veure: 25 a 1. Només faltava un cartellet a la porta que digués: TOC, 1975-2000 fotografies...", és al més pur estil de propaganda estalinista. Fins i tot i havia una foto de les primeres del grup d'ERC (semblava una assemblea d'un grup terrorista, per cert).

Per altra banda, quina mania que ens teniu, no? A una de les intervencions diu que els protagonistes ara són els del PSC. Fa olor de sofre... Normalment s'obvia i s'ignora a l'enemic. I vosaltres no ens podeu veure. No heu penjat mai pancartes a la C-15 als sociates, no, però al GIR si, concretament el dia del casament d'un dels seus membres. Doncs no tenim ni cua ni banyes, i si no us agradem us foteu. 6 anys sense el vostre juguet fot, oi? Mi tesorooooooo.....

josep anton ha dit...

També al sr.anònim:
En aquest poble la Marritis aguda, es va curar un dia del mes de Maig de l'any 2003.
Amb quina medicina? amb 755 vots de la coalició PSC-GIR. La xifra més alta assolida mai.
I amb ERC assolint el seu pitjor resultat electoral de la seva història, bé, igualat pel Sr. Salius, l'any 2007...Aneu fent així que els hi poseu molt fàcil a la resta. No canvieu.

Anònim ha dit...

i jo sóc un dels 755 que us va votar, però ara esteu fotent el ridícul.

Us ha passat com el Marra: us penseu que al poble només vosaltres teniu la raó

es dur dir-ho, però és així.

saltimbanqui ha dit...

la democràcia és llibertat, cada 4 anys s'elegeixen els representants.

En aquests moments, PSC-GIR i CiU, governen junts, representen 867 riudebitllencs. La majoria dels riudebitllencs recolza aquestes opcions. El nou pavello, la nova escola Sant Jeroni, la nova llar d'infants, el futur centre de dia per la gent gran,....això és fer el ridicul?

L'altra opció després de 4 anys de campanya, pintant, difamant, mentint i altres perles com les que tu anomenes, si que va fer el ridicul més gran de la història. Tot depen del color en que es miren les coses, company.

Bona Nit i Visca el Tripartit.

Anònim ha dit...

Saltimbanqui, és molt demagog això que dius, eh... NO perquè us hagin votat 800 persones, podeu fer el que us dongui la gana eh, bé de fet ja ho esteu fent, però em refereixo que no hauria de ser així. Per molt que un ciutadà voti a qualsevol partit del govern de l'ajuntament, no vol dir que estigui d'acord en totes les desicions "por real decreto" es prenguin des del consistori. Amb això m'agradaria que fessim tots plegat una reflexió, acostumar-nos a la democràcia participativa, a fer consultes als convilatants, perquè al cap i a la fi, qui ha de disfrutar del poble, és el mateix poble, tant hagi votat blanc com negre. Aprofitant que parlo de consultes, aprovarieu poder tirar un referèndum per l'autodeterminacio pel poble català? Saluut!

Política de carrer ha dit...

Soc l'anonim d'abans, només vull deixar clar que no soc militant d'ERC, ni votant d'aquest partit, ni militant de cap partit polític, que la qual cosa no vol dir que no participi de la política o que no tingui inquietuts. Res més, només volia fer aquest aclariment. :)

arenyenc postis ha dit...

Per donar suport a una consulta, amb els vots d'ERC(3)i CiU(3) n'hi ha prou.Aquests partits han dit publicament que en donen suport.
Els vots del GIR(3), partit de perfil municipal no són necessaris. Amb els del PSC-PSOE(2), no hi comptis.

Política de carrer ha dit...

Tant de bo fos així, ara faltaria només agrupar unes quantes entitats, quantes més millor, i constituir un bloc assembleari per dur-ho a terme! Personalement penso que fora bo fer-ho.

GOLLUM, mi tesoroooo... ha dit...

Amic arenyenc postís, santornemi, no us agrada gens el GIR, eh? Què vol dir això de que "Els vots del GIR(3), partit de perfil municipal no són necessaris". Em sembla molt bé el que tu opinis, però si el GIR decideix abstenirse o no, presentarse al ple on es decideixi això, serà el GIR qui ho decidirà, no tu. De moment, encara són regidors de l'ajuntament.

Se't veu el "plumero", xaval, tanta pudor de sofre no fan...

arenyenc postis ha dit...

El plumeru? Que en vas d'equivocat respecte a mi, ERC ni amb pintura. Ara potser mengis cues de pansa. Si vau votar (no tots) a favor de la vegueria Penedes, forzats per un acord amb CiU, que coi heu de votar per l'independencia?
Siguem coherents, sisplau

GOLLUM, mi tesorooo... ha dit...

Molt bé, arenyenc postís, veig que tu ets el rei de la psicoanàlisi i de la clarividència, que tens capacitats telepàtiques i que coneixes bé el pensament polític de qui calgui. Potser el fet de que es sotmetin a la consideració del ple qüestions que van més enllà de la política municipal, aquestes coses que tan us agraden, i la pluralitat en la resposta dels integrants del grup del GIR demostra la forta democràcia interna, no només del GIR sinó de la coalició. Per tant, a tu que tant t'agraden les etiquetes, aquí ho sento però no et firaràs...

Política de carrer ha dit...

Perdoneu perquè mhi posi, però així no es va enlloc, desqualificant els uns als altres no porta enlloc. Cada vegada que llegeixo el toc i el butlletí, em quedo perplex. Sembla la "guerra" entre els partits que estan al govern i ERC, que és l'oposició. Em fa ràbia com us les aneu fotent els uns als altres. Considero que la política és molt més que retreure coses, penso que el govern està per satisfer les mancances del poble, i l'oposició per construir tot allò que des del govern no es fa, dic construir, no destruir, perquè l'oposició que es fa actualment al poble, es oposició destructiva. Sento haver-me allargat tant, només us dic el què pot pensar la gent del poble cada vegada que obren el butlletí i el toc.

Aquí, des del meu punt de vista, no es salva ningú!!

Unknown ha dit...

Be abiding to do a seek on the internet for the accomplish and appearance of Louis vuitton bags
you wish and you will get the after-effects for any website with that exact louis vuitton handbags
, this includes accepting your 2009 lv
. You will acquisition a louis vuitton
for annihilation in your life.

Unknown ha dit...

None of these factors will remain a concern once you buy a vocal lessons CAROL BURNETT & FRIENDS . Learning via CAROL BURNETT & FRIENDS DVD instruction offers the same benefits of private lessons and then some. With a CAROL BURNETT & FRIENDS DVD COLLECTION you can learn whenever and wherever you see fit.


daidaihua are considered to be best in the market. You must always buy the lida daidaihua from the our website. You can also buy lida from us. With the use of the lida slimming and the weight loss programs you can easily reduce your body weight. slimming capsule would not target any particular body part but would reduce the fat from all over the body. So buy slimming capsules now.

123 ha dit...

http://buzz.ready2beat.com/users/breitling123/votes
http://buzz.ready2beat.com/users/Chanel123/votes
http://buzz.ready2beat.com/users/coach123/submitted?page=1
http://buzz.ready2beat.com/users/freepoints/submitted
http://buzz.ready2beat.com/users/hardysed123/votes
http://buzz.ready2beat.com/users/hermes123/votes
http://buzz.ready2beat.com/users/ugg/submitted
http://celebhungama.com/user.php?login=lv123&view=history
http://celebhungama.com/user.php?login=replicawatchessales&view=history
http://celebhungama.com/user.php?login=sunshineugg&view=history