divendres, 19 de desembre del 2008

T'ho posem fàcil

L’Ajuntament, dins de la Setmana Europea de la Reducció de Residus, ha volgut fer un pas endavant en la prevenció de la generació de residus de bosses d’un sol ús.
Amb aquest ànim, en col·laboració amb els comerços del municipi, i l’Agència de Residus de Catalunya, ha engegat una campanya per fomentar la reducció de les bosses d’un sol ús.Per aquest motiu es regalarà a cada llar del poble que ho desitgi una carretó o bossa reutilitzable o una caixa plegable, a partir del 24 de novembre.
Passats quinze dies des del moment en què s’inicia la campanya, el 8 de desembre, els comerços començaran a cobrar 5 cèntims d’euro per les bosses d’un sol ús, que posaran en una guardiola davant del client. Els diners recaptats es reinvertiran en tallers d’educació ambiental per als nens i nenes del poble.
Fins al moment s’ha plantejat la campanya tan sols en els comerços de queviures ja que són els que major ús de bosses generen, però en breu, donat la bona predisposició mostrada pel col·lectiu de comerços, es vol fer extensiu a la resta d’establiments.