dimecres, 10 de setembre del 2008

les coses que importen : Tot per la Gent Gran

Per sort fa anys, a Sant Pere teníem un govern d’esquerres, concretament d’ERC. Com a govern d’esquerres la gent gran va ser una de les seves “grans prioritats”. Ironies a banda, a part de la Festa de la Vellesa, ( que va ser creada en el seu moment pel govern de CiU, essent l’alcalde en Joan Llort), l’oferta d’activitats per la Gent Gran era inexistent. L’única opció que oferia el gran govern d’ERC, d’aquell que té per lema “+ per les persones”, era anar al Casal dels Avis de Caixa Penedès ,que no deixa de ser un Casal privat dirigit a les persones que hi tenen la llibreta i la pensió. L’oferta pública per la Gent Gran era zero! Això és d’esquerres?

La creació de la Sala Municipal de la Gent Gran va ser un compromís del PSC-GIR. L’aposta va ser clara i rotunda. No només es va condicionar una sala pública per TOTA la Gent Gran de Sant Pere sinó que a més es va contractar una dinamitzadora de la Gent Gran i es va obrir aquesta sala matí i tarda per totes les persones grans del poble.

Quan després d’anys de govern mirem enrera, la dinamització de la Gent Gran és un dels aspectes del qual ens sentim més orgullosos. Quan veus la Gent Gran fent informàtica, taller de la memòria, català, fotografia digital, sortides culturals periòdiques, berenars… Això no té preu. Quan el grup de l’oposició ens ataca amb manipulacions es bo recordar les coses que hem fet i fem per les persones. Sense anar més lluny, aquest ha sigut el segon agost, que la sala de la Gent Gran ha obert cada tarda. A l’agost moltes persones grans que no marxen de vacances i es quedaven sense lloc on anar, trobar-se, xerrar, jugar… El govern ja va portar a terme aquesta iniciativa l’any passat i va tenir molt d’èxit.

La Gent Gran segueix sent una de les nostres prioritats. Aquest any s’han aprovat descomptes en la taxa d´escombraries per les persones grans que no tinguin un mínim d’ingressos. Aquest govern pensa en les persones.